Aan het werk in Band!

We zijn inmiddels al weer een paar dagen in Berghia, het plaatsje waar onze verblijfplek is. Het weekend is voorbij, en we zijn inmiddels alweer twee dagen volop aan het werk met de kinderen en de bouw aan het daycenter. Het weer is op dit moment helaas redelijk. We hebben helaas al een aantal keer regen gehad. Toch bederft het weer de sfeer zeker niet! Het is hier erg gezellig en we beginnen ons al aardig thuis te voelen in Band en steeds meer namen van de kinderen te leren.

Kinderwerk: Elke dag kun je je inschrijven voor kinderwerk of voor het bouwen in het daycenter. De eerste twee dagen zijn er heel veel kinderen naar het daycenter gekomen om spelletjes te doen, te zingen, dansen en uiteraard heel veel te knuffelen. Iedere dag hebben we een ander thema waar wij het met de kinderen over hebben. Op maandag was dit het verhaal van Jozef en op dinsdag was dit het verhaal van Mozes. Het is ontzettend leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn om ons te zien en om mee te doen. Het is erg goed om te zien dat de kinderen gelukkig en blij zijn als ze naar het daycenter komen. De kinderen uit Band zijn heel erg aanhankelijk. Toen we uit de auto stapten en op maandag bij het daycenter aankwamen werden we van alle kanten geknuffeld en vertroeteld. IMG_6344

Een ochtendje kinderwerk ziet er als volgt uit; Eerst proberen we de kinderen stil te krijgen en hen te begroeten. De kinderen zijn heel erg druk en enthousiast en omdat wij de taal niet spreken is het soms best lastig om hen stil te krijgen. Daarna zingen we met de kinderen en doen een klein toneelstukje om het verhaal waar het die dag over gaat duidelijk te maken. Daarna gaan we uiteen in groepjes en gaan een klein knutselwerkje doen. Het is belangrijk dat we alles erg simpel houden. Veel van de kinderen hebben nooit geleerd hoe ze moeten knippen of kleuren. Wat ze erg leuk vinden is dansen en zingen en we proberen dit zoveel mogelijk met hen te doen. Maandag was het nog even wennen met de kinderen, maar dinsdag ging het veel beter en kennen we een paar woordjes waardoor we beter met hen kunnen praten. Gelukkig hoeven we niet alles alleen te doen! We hebben vanuit de kerk in Berghia een aantal jongeren leren kennen die ons helpen met het kinderwerk. Zij spreken de taal  wat voor ons heel fijn is.

 

Wat natuurlijk erg opvalt is de armoede die de kinderen met zich meebrengen. Veel van de kinderen zien er verwaarloosd uit en hebben kapotte kleren aan. Ik vind het zelf heel fijn om te zien dat deze kinderen even alles vergeten als we met ze aan het dansen en zingen zijn. Je merkt dat de kinderen veel liefde nodig hebben en dit ook bij ons zoeken. Vanaf het eerste moment lijkt het wel alsof ze één persoon uitkiezen waar ze elke dag naartoe komen. We worden uitgebreid door hen begroet en uitgezwaaid.

IMG_6408

IMG_6460

Bouw: Het daycenter ziet er aan de buitenkant inmiddels al mooi uit. Toch moet er ook nog erg veel aan gebeuren. De komende twee weken gaan we de buitenkant van het gebouw opknappen en verven, de gaten in de muren van het gebouw vullen, en aan de achterkant gaan we een deur dicht metselen. Aan de achterkant van het gebouw zit nu een deur. Het probleem is dat er erg vaak wordt ingebroken door deze deur. Daarom word de deur weggehaald en maken we een nieuwe deur waardoor je binnendoor kan.

We hebben een steiger geregeld die we in elkaar zetten. Daardoor kunnen we handig de buitenkant van het gebouw verven. De bewoners van Band mochten zelf de kleur van de buitenkant van het daycenter kiezen. Ze hebben oranje gekozen, wat wij als Nederlanders natuurlijk erg leuk vinden!

Dat waren even kort onze eerste dagen in Band! We hopen dat we nog veel gaan meemaken de komende weken. We houden jullie op de hoogte!

Heel veel liefs uit Band!

4 gedachtes over “Aan het werk in Band!

 1. Wat fijn dat jullie daar zo veel kunnen betekenen voor de kinderen en tegelijk goed praktisch bezig zijn. Een hele fijne tijd samen gewenst en bovenal Gods zegen.
  hartelijke groet van Willy de Boer, schoonzusje van Hans.

  Like

 2. Het is een wonder dat de Romakinderen zo geconcentreerd meededen vandaag. Ze moesten een mandje maken van papier (eerst kleuren met potloden) en er een babypoppetje inleggen. Ze waren zomaar een kwartier bezig en ze waren geconcebtreerd en maakten mooie mandjes. De poppetjs waren erg populair, dus die waren ze zogenaamd allemaal kwijt en bij de uitgang bleek dat ze er twee hadden. De sandwich met jam bij de uitgang viel ook wel in de smaak. De sfeer is weg goed en de samenwerking met de Hongaarse jongeren is echt een geweldige verbetering t.o.v. eerder jaren. La revedere , Jan Hoetmer

  Like

 3. Leuk om weer te lezen over het werk! Komen er binnenkort ook meer foto`s? Bijvoorbeeld van jullie eigen verblijf? Succes de komende tijd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s